KILPAILU ON PÄÄTTYNYT!

Apetit kutsui bloggaajat mukaan Vegeblogihaasteeseen. Syntyi 13 ihanaa
reseptiä uusista Apetit Kasvisjauhispihveistä ja -pyöryköistä. Blogien
lukijat äänestivät parhaimmaksi reseptiksi Ananasraaste-blogin Asian Vegan
Tacos -ohjeen.

Äänestäneiden kesken arvottiin 5 ravintolalahjakorttia, jotka voittivat:
Maiju Laine, Jonna Pajunen, Satu Rahnasto, Maria Ryynänen ja Mari Vuorela.
Onnea kaikille voittajille!

KASVISJAUHIS TOP 13

Previous photoNext photo
255
Tyrmäävän herkullinen kasvisjauhispihviannos
3404
Contest is finished!
http://vegeblogihaaste.apetit.fi/?contest=photo-detail&photo_id=519
255
3404


Description:

Tyrmäävän herkullinen Apetit Crispy Chick kasvisjauhispihviannos


Tarvitset
  • 1pkt (4kpl) Crispy Chick kasvisjauhispihvejä
  • 1 munakoiso
  • Papuja, linssejä, siemeniä.
  • Persiljaa, porkkanaa, granaattiomena, ituja, bataattia, kermaa, voita, vaahterasiirappi, chiliä, sokeria ja Agave-siirapia, balsamicoa sekä Koskenlaskijan Chili sulatejuustoa.
  • Punajuuria, tahinia, mausteseoksia, valkosipuli, oliiviöljy, tilli ja persilja.
1. Paista Crispy Chick-kasvisjauhispihvit öljyn, chilien ja valkosipulien kynsien kera pannulla.

Ota munakoiso ja leikkaa kärkipalasta kuppiosa ja kaavi sisältö pois.

Paista samalla munakoison kärkipala pannulla, niin että se saa hieman pehmeyttä ja väriä pintaansa.

Leikkaa lopusta munakoisosta pitkittäissuunnassa viipaleita ja paista pannulla.

2. Valmista bataattimuusi

Ainekset

ohje neljälle)

  • 4 isoa bataattia
  • 2 dl kermaa
  • 50g pehmeää voita
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • suolaa
  • mustapippuria

Lämmitä uusi 200 asteeseen.

Pese bataatit ja pistele niihin reikiä haarukalla. Laita bataatit kokonaisina uuniin ritilän päälle ja laita ritilän alle leivinpaperilla peitetty pelti, jottei bataateista valuva siirappi ala savuta uunin pohjalla. Paista bataatteja noin tunnin verran ja kokeile kypsyyttä veitsellä. Kun bataatit ovat pehmeitä sisältä asti, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä.

Kuori bataatit (Kuoret irtoavat todella helposti). Laita bataatit kulhoon yhdessä kerman, voin ja vaahterasiirapin kera. Muussaa nuijalla tai sauvasekoittimella.

Mausta suolalla ja pippurilla.

3.Tee papu-linssi-itusalaatti

Papu-linssisalaatti

  • 200 g valkoisia papuja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g kuivattuja ruskeita/vihreitä/punaisia linssejä
  • suolaa
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 tankoa karamelisoitua chiliä (jos tykkää tulisesta mausta)

Liota papuja yön yli reilussa vedessä.

Kaada seuraavana päivänä vesi pois ja huuhtele pavut juoksevan veden alla.

Kiehauta papuja hetken aikaa ja kaada ne siivilään.

Kaada pavut takaisin kattilaan ja lisää puhdas vesi jälleen päälle.

Lisää valkosipuli joukkoon ja anna papujen kiehua puolisen tuntia tai kunnes pavut alkavat olla melkein valmiita.

Lisää linssit joukkoon ja keitä papu-linssiseosta, kunnes linssitkin ovat valmiita (jos haluat ottaa varman päälle,

voit keittää pavut ja linssit erillisissä kattiloissa, jolloin pystyt paremmin tarkistamaan papujen ja linssien kypsyyden).

Lisää aivan loppuvaiheessa suolaa.

Valuta papu-linssiseos jälleen siivilässä, nosta sipulit pois ja kaada pavut kulhoon.

Lisää öljy, viinietikka ja yrtit.

Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla sekä chilillä.

Karamelisoi chilit.

Leikkaa punaisesta chilistä siivuja ja kaada kulhoon, jossa on ripaus sokeria ja 2rkl agavesiirappia.


Tarjoa salaatti lämpinä tai huoneenlämpöisenä.

4. Tee punajuuri- ja chilihummus. Voit ostaa myös kaupasta valmishummusta.

Punajuurihummus

  • 1 prk kypsiä kikherneitä
  • 0,5 kpl etikkapunajuurta
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 tl juustokuminaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 dl vettä
  • vajaa rkl tahinia

Sekoita keskenään

Chilihummus
  • 6kpl tulisia punaisia chilejä
  • 2rkl tomaattimurskaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 tl juustokuminaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 dl vettä
  • vajaa rkl tahinia
  • Sekoita keskenään.
Hummusten tarkempi ohje:

Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa kaikki aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi.

Tarkista maku ja notkeuta tarvittaessa öljyllä tai vedellä.

Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa kaikki aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi.

Tarkista maku ja notkeuta tarvittaessa öljyllä tai vedellä.

5. Asettele kauniisti väriä saaneet munakoison palat lautaselle vierekkäin/lomittain ja niiden päälle hieman punajuuri- ja chilihummusta. Koristele persiljalla, juoksevalla maustetulla sulatejuustolla, siemenillä ja granaattiomenan sstrong>menillä. Granaattiomenan siemenet tuovat kauniisti väriä annokseen ja ovat sitäpaitsi terveellisiä. 6. Asettele linssi-papu-itusalaatti kauniisti lautaselle. 7. Asettele Crispy Chick kasvisjauhispihvi lautaselle. Mutta ennen kuin asettelet sen lautaselle, niin koverra pihvin keskelle pieni reikä vaikka pienellä shottilasilla ja aseta siihen munakoisokuppi. 8. Täytä munakoisokuppi bataattimuusilla. Tähän voit käyttää kakkupursotinta ja lopuksi koristele keitetyllä porkkanasiivulla. Päälle voit laittaa hieman juoksevaasulatejuustoa. 9. Koristele annos haluammallasi makuisella balsamicolla. 10. Lopun hummuksen voit herkutella parempiin suihin leivän päällä.
Description:

Tyrmäävän herkullinen Apetit Crispy Chick kasvisjauhispihviannos


Tarvitset
  • 1pkt (4kpl) Crispy Chick kasvisjauhispihvejä
  • 1 munakoiso
  • Papuja, linssejä, siemeniä.
  • Persiljaa, porkkanaa, granaattiomena, ituja, bataattia, kermaa, voita, vaahterasiirappi, chiliä, sokeria ja Agave-siirapia, balsamicoa sekä Koskenlaskijan Chili sulatejuustoa.
  • Punajuuria, tahinia, mausteseoksia, valkosipuli, oliiviöljy, tilli ja persilja.
1. Paista Crispy Chick-kasvisjauhispihvit öljyn, chilien ja valkosipulien kynsien kera pannulla.

Ota munakoiso ja leikkaa kärkipalasta kuppiosa ja kaavi sisältö pois.

Paista samalla munakoison kärkipala pannulla, niin että se saa hieman pehmeyttä ja väriä pintaansa.

Leikkaa lopusta munakoisosta pitkittäissuunnassa viipaleita ja paista pannulla.

2. Valmista bataattimuusi

Ainekset

ohje neljälle)

  • 4 isoa bataattia
  • 2 dl kermaa
  • 50g pehmeää voita
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • suolaa
  • mustapippuria

Lämmitä uusi 200 asteeseen.

Pese bataatit ja pistele niihin reikiä haarukalla. Laita bataatit kokonaisina uuniin ritilän päälle ja laita ritilän alle leivinpaperilla peitetty pelti, jottei bataateista valuva siirappi ala savuta uunin pohjalla. Paista bataatteja noin tunnin verran ja kokeile kypsyyttä veitsellä. Kun bataatit ovat pehmeitä sisältä asti, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä.

Kuori bataatit (Kuoret irtoavat todella helposti). Laita bataatit kulhoon yhdessä kerman, voin ja vaahterasiirapin kera. Muussaa nuijalla tai sauvasekoittimella.

Mausta suolalla ja pippurilla.

3.Tee papu-linssi-itusalaatti

Papu-linssisalaatti

  • 200 g valkoisia papuja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g kuivattuja ruskeita/vihreitä/punaisia linssejä
  • suolaa
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 tankoa karamelisoitua chiliä (jos tykkää tulisesta mausta)

Liota papuja yön yli reilussa vedessä.

Kaada seuraavana päivänä vesi pois ja huuhtele pavut juoksevan veden alla.

Kiehauta papuja hetken aikaa ja kaada ne siivilään.

Kaada pavut takaisin kattilaan ja lisää puhdas vesi jälleen päälle.

Lisää valkosipuli joukkoon ja anna papujen kiehua puolisen tuntia tai kunnes pavut alkavat olla melkein valmiita.

Lisää linssit joukkoon ja keitä papu-linssiseosta, kunnes linssitkin ovat valmiita (jos haluat ottaa varman päälle,

voit keittää pavut ja linssit erillisissä kattiloissa, jolloin pystyt paremmin tarkistamaan papujen ja linssien kypsyyden).

Lisää aivan loppuvaiheessa suolaa.

Valuta papu-linssiseos jälleen siivilässä, nosta sipulit pois ja kaada pavut kulhoon.

Lisää öljy, viinietikka ja yrtit.

Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla sekä chilillä.

Karamelisoi chilit.

Leikkaa punaisesta chilistä siivuja ja kaada kulhoon, jossa on ripaus sokeria ja 2rkl agavesiirappia.


Tarjoa salaatti lämpinä tai huoneenlämpöisenä.

4. Tee punajuuri- ja chilihummus. Voit ostaa myös kaupasta valmishummusta.

Punajuurihummus

  • 1 prk kypsiä kikherneitä
  • 0,5 kpl etikkapunajuurta
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 tl juustokuminaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 dl vettä
  • vajaa rkl tahinia

Sekoita keskenään

Chilihummus
  • 6kpl tulisia punaisia chilejä
  • 2rkl tomaattimurskaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 tl juustokuminaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 dl vettä
  • vajaa rkl tahinia
  • Sekoita keskenään.
Hummusten tarkempi ohje:

Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa kaikki aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi.

Tarkista maku ja notkeuta tarvittaessa öljyllä tai vedellä.

Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa kaikki aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi.

Tarkista maku ja notkeuta tarvittaessa öljyllä tai vedellä.

5. Asettele kauniisti väriä saaneet munakoison palat lautaselle vierekkäin/lomittain ja niiden päälle hieman punajuuri- ja chilihummusta. Koristele persiljalla, juoksevalla maustetulla sulatejuustolla, siemenillä ja granaattiomenan sstrong>menillä. Granaattiomenan siemenet tuovat kauniisti väriä annokseen ja ovat sitäpaitsi terveellisiä. 6. Asettele linssi-papu-itusalaatti kauniisti lautaselle. 7. Asettele Crispy Chick kasvisjauhispihvi lautaselle. Mutta ennen kuin asettelet sen lautaselle, niin koverra pihvin keskelle pieni reikä vaikka pienellä shottilasilla ja aseta siihen munakoisokuppi. 8. Täytä munakoisokuppi bataattimuusilla. Tähän voit käyttää kakkupursotinta ja lopuksi koristele keitetyllä porkkanasiivulla. Päälle voit laittaa hieman juoksevaasulatejuustoa. 9. Koristele annos haluammallasi makuisella balsamicolla. 10. Lopun hummuksen voit herkutella parempiin suihin leivän päällä.

Äänestys on päättynyt!