KILPAILU ON PÄÄTTYNYT!

Apetit kutsui bloggaajat mukaan Vegeblogihaasteeseen. Syntyi 13 ihanaa
reseptiä uusista Apetit Kasvisjauhispihveistä ja -pyöryköistä. Blogien
lukijat äänestivät parhaimmaksi reseptiksi Ananasraaste-blogin Asian Vegan
Tacos -ohjeen.

Äänestäneiden kesken arvottiin 5 ravintolalahjakorttia, jotka voittivat:
Maiju Laine, Jonna Pajunen, Satu Rahnasto, Maria Ryynänen ja Mari Vuorela.
Onnea kaikille voittajille!

KASVISJAUHIS TOP 13

Previous photoNext photo
81
611
Contest is finished!
http://vegeblogihaaste.apetit.fi/?contest=photo-detail&photo_id=501
81
611


Description:

Vegelihikset

Taikina:(n. 12 piirakkaa)
  • 3 dl kauramaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl leipäsiirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • noin 7 dl jauhoja

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, siirappi, suola sekä öljy – sekoita.

Lisää jauhoja pikkuhiljaa kokoajan taikinaa vaivaten, kunnes taikina on kiinteää.

Vaivaa taikinaa ainakin 5-10 minuuttia, jotta saat hyvän sitkon.

Kohota taikinaa noin tunti liinan alla - valmistele sillä aikaa täyte.

Pyörittele taikina tangoksi ja ota tangosta palloja, jotka kaulit pyöreiksi "letuiksi". Voit myös kaulita koko taikinan levyksi ja ottaa muotilla pyöreitä ympyröitä levystä.

Nosta valmista täytettä ympyrän toiselle puolelle ja kostuta saman puolen reuna kauramaidolla.

Nosta toinen puoli täytteen päälle ja paina reuna kostutettua reunaa vasten - painele piirakka kiinni haarukalla ja saat myös nätit reunat piirakkaan.

Tee valmiiden piirakoiden päälle vielä reikiä haarukalla, nosta liina päälle ja kohota vielä noin 30 minuuttia

Täyte:
  • 1 dl ohralisuketta
  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni punainen paprikaa
  • 150 g kasvisjauhispyöryköitä tai -pihvejä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä

Ota kasvisjauhis hyvissä ajoin sulamaan pakkasesta - hienonna sulaneena.

Keitä 1 dl ohralisuketta suolatussa vedessä.

Hienonna paprika ja sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä.

Lisää sipulipaprikaseos ja hienonnettu kasvisjauhis ohran sekaan.

Purista sitruunanmehu ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää halutessa mausteita.

Jäähdytä täyte kunnolla.

Paistaminen:

Mittaa noin 1 litra öljyä kattilaan ja kuumenna se 175 asteiseksi.

Nosta piirakoita 2 kerrallaan kattilaan reikäkauhalla.

Pidä öljy 175-185 asteessa koko pastamisen ajan.

Paista piirakoita molemmilta puolilta noin 2-3 minuuttia, kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita.

Nosta piirakat reikäkauhalla talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

Tarjoile piirakat hieman lämpiminä – avokadon, ketsupin, sinapin, kurkkusalaatin tai muiden kastikkeiden kanssa!

Description:

Vegelihikset

Taikina:(n. 12 piirakkaa)
  • 3 dl kauramaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl leipäsiirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • noin 7 dl jauhoja

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, siirappi, suola sekä öljy – sekoita.

Lisää jauhoja pikkuhiljaa kokoajan taikinaa vaivaten, kunnes taikina on kiinteää.

Vaivaa taikinaa ainakin 5-10 minuuttia, jotta saat hyvän sitkon.

Kohota taikinaa noin tunti liinan alla - valmistele sillä aikaa täyte.

Pyörittele taikina tangoksi ja ota tangosta palloja, jotka kaulit pyöreiksi "letuiksi". Voit myös kaulita koko taikinan levyksi ja ottaa muotilla pyöreitä ympyröitä levystä.

Nosta valmista täytettä ympyrän toiselle puolelle ja kostuta saman puolen reuna kauramaidolla.

Nosta toinen puoli täytteen päälle ja paina reuna kostutettua reunaa vasten - painele piirakka kiinni haarukalla ja saat myös nätit reunat piirakkaan.

Tee valmiiden piirakoiden päälle vielä reikiä haarukalla, nosta liina päälle ja kohota vielä noin 30 minuuttia

Täyte:
  • 1 dl ohralisuketta
  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni punainen paprikaa
  • 150 g kasvisjauhispyöryköitä tai -pihvejä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä

Ota kasvisjauhis hyvissä ajoin sulamaan pakkasesta - hienonna sulaneena.

Keitä 1 dl ohralisuketta suolatussa vedessä.

Hienonna paprika ja sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä.

Lisää sipulipaprikaseos ja hienonnettu kasvisjauhis ohran sekaan.

Purista sitruunanmehu ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää halutessa mausteita.

Jäähdytä täyte kunnolla.

Paistaminen:

Mittaa noin 1 litra öljyä kattilaan ja kuumenna se 175 asteiseksi.

Nosta piirakoita 2 kerrallaan kattilaan reikäkauhalla.

Pidä öljy 175-185 asteessa koko pastamisen ajan.

Paista piirakoita molemmilta puolilta noin 2-3 minuuttia, kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita.

Nosta piirakat reikäkauhalla talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

Tarjoile piirakat hieman lämpiminä – avokadon, ketsupin, sinapin, kurkkusalaatin tai muiden kastikkeiden kanssa!

Äänestys on päättynyt!