KILPAILU ON PÄÄTTYNYT!

Apetit kutsui bloggaajat mukaan Vegeblogihaasteeseen. Syntyi 13 ihanaa
reseptiä uusista Apetit Kasvisjauhispihveistä ja -pyöryköistä. Blogien
lukijat äänestivät parhaimmaksi reseptiksi Ananasraaste-blogin Asian Vegan
Tacos -ohjeen.

Äänestäneiden kesken arvottiin 5 ravintolalahjakorttia, jotka voittivat:
Maiju Laine, Jonna Pajunen, Satu Rahnasto, Maria Ryynänen ja Mari Vuorela.
Onnea kaikille voittajille!

KASVISJAUHIS TOP 13

Previous photoNext photo
81
Kasvisjauhikset, punajuuririsotto, rucolapesto &...
629
Contest is finished!
http://vegeblogihaaste.apetit.fi/?contest=photo-detail&photo_id=498
81
629


Description:

Kasvisjauhikset, punajuuririsotto, rucolapesto & valkosipuli-ruusukaali

4 annosta

Valmistin värikkään aterian, jota voit tarjota lounaalla, päivällisenä tai vaikkapa illanistujaisissa. Pestokastikkeen voit valmistaa jo etukäteen valmiiksi, näin muu ruoka syntyy vaivatta työpäivän päätteeksikin.

  • 1 pkt Apetit Kasvisjauhispihvejä, Kasvisjauhispyöryköitä tai Kasvisjauhispihvit crispy chick TAI kaikkia näitä
  • öljyä paistamiseen
Punajuuririsotto:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl risottoriisiä
  • 3 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 dl kuivaa siideriä tai valkoviiniä
  • 3 dl punajuurimehua
  • suolaa myllystä tarvittaessa
  • Pinnalle:
    • (parmesaanijuustoa, rucolaa tai viininsuolaheinää)
    Rucolapestokastike:
    • 50 g rucolaa
    • 1 ruukku basilikaa
    • 50 g parmesaanijuustoa
    • 1 dl auringonkukansiemeniä
    • suolaa myllystä
    • mustapippuria myllystä
    • 2-3 dl oliiviöljyä
    Valkosipuli-ruusukaalit:
    • 1 l vettä
    • 200 g ruusukaalia
    • ripaus suolaa
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 1-2 valkosipulinkynttä
    • suolaa myllystä

    Valmista risotto. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipulinkynsi ja risottoriisi. Kääntele hetki ja lisää sitten vesi vähän kerrallaan. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Lisää vielä siideri ja punajuurimehu vähän kerrallaan. Anna nesteen imeytyä riiseihin. Jätä risotto vielä vähän löysäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Raasta pinnalle halutessasi parmesaanijuustoa tai koristele rucolalla tai viininsuolaheinällä.

    Laita rucolapestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä, kunnes saat sopivan paksun kastikkeen. Tarkista maku. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Laita joukkoon ruusukaalit ja anna kiehua muutama minuutti. Valuta neste pois ja leikkaa kaalit halutessasi puolikkaiksi.

    Kuumenna öljy pannulla ja paista ruusukaaleja hienonnetun valkosipulin kanssa, kunnes saavat hieman väriä. Mausta suolalla.

    Paista lopuksi Apetit Kasvisjauhispihvit tai Kasvisjauhispyörykät kuumassa uunissa, pannulla tai mikroaaltouunissa ja tarjoa.

    Description:

    Kasvisjauhikset, punajuuririsotto, rucolapesto & valkosipuli-ruusukaali

    4 annosta

    Valmistin värikkään aterian, jota voit tarjota lounaalla, päivällisenä tai vaikkapa illanistujaisissa. Pestokastikkeen voit valmistaa jo etukäteen valmiiksi, näin muu ruoka syntyy vaivatta työpäivän päätteeksikin.

    • 1 pkt Apetit Kasvisjauhispihvejä, Kasvisjauhispyöryköitä tai Kasvisjauhispihvit crispy chick TAI kaikkia näitä
    • öljyä paistamiseen
    Punajuuririsotto:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl risottoriisiä
  • 3 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 dl kuivaa siideriä tai valkoviiniä
  • 3 dl punajuurimehua
  • suolaa myllystä tarvittaessa
  • Pinnalle:
    • (parmesaanijuustoa, rucolaa tai viininsuolaheinää)
    Rucolapestokastike:
    • 50 g rucolaa
    • 1 ruukku basilikaa
    • 50 g parmesaanijuustoa
    • 1 dl auringonkukansiemeniä
    • suolaa myllystä
    • mustapippuria myllystä
    • 2-3 dl oliiviöljyä
    Valkosipuli-ruusukaalit:
    • 1 l vettä
    • 200 g ruusukaalia
    • ripaus suolaa
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 1-2 valkosipulinkynttä
    • suolaa myllystä

    Valmista risotto. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipulinkynsi ja risottoriisi. Kääntele hetki ja lisää sitten vesi vähän kerrallaan. Murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Lisää vielä siideri ja punajuurimehu vähän kerrallaan. Anna nesteen imeytyä riiseihin. Jätä risotto vielä vähän löysäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Raasta pinnalle halutessasi parmesaanijuustoa tai koristele rucolalla tai viininsuolaheinällä.

    Laita rucolapestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä, kunnes saat sopivan paksun kastikkeen. Tarkista maku. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Laita joukkoon ruusukaalit ja anna kiehua muutama minuutti. Valuta neste pois ja leikkaa kaalit halutessasi puolikkaiksi.

    Kuumenna öljy pannulla ja paista ruusukaaleja hienonnetun valkosipulin kanssa, kunnes saavat hieman väriä. Mausta suolalla.

    Paista lopuksi Apetit Kasvisjauhispihvit tai Kasvisjauhispyörykät kuumassa uunissa, pannulla tai mikroaaltouunissa ja tarjoa.

    Äänestys on päättynyt!