KILPAILU ON PÄÄTTYNYT!

Apetit kutsui bloggaajat mukaan Vegeblogihaasteeseen. Syntyi 13 ihanaa
reseptiä uusista Apetit Kasvisjauhispihveistä ja -pyöryköistä. Blogien
lukijat äänestivät parhaimmaksi reseptiksi Ananasraaste-blogin Asian Vegan
Tacos -ohjeen.

Äänestäneiden kesken arvottiin 5 ravintolalahjakorttia, jotka voittivat:
Maiju Laine, Jonna Pajunen, Satu Rahnasto, Maria Ryynänen ja Mari Vuorela.
Onnea kaikille voittajille!

KASVISJAUHIS TOP 13

Previous photoNext photo
134
Vegaaninen Pitaleipä
722
Contest is finished!
http://vegeblogihaaste.apetit.fi/?contest=photo-detail&photo_id=484
134
722


Description:

Vegaaniset pitaleivät

8 kpl

Pitaleivät
  • 3 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
Lehtikaalislaw & kastike:
  • 100g lehtikaalia
  • 1 porkkana
  • 5 retiisiä
  • 1 hapokas omena
  • kourallinen ituja
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl kookossiirappia
  • suolaa
  • mustapippuria
Avokadohummus
  • 2 isoa avokadoa
  • 240g kikherneitä valutettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 pkt (a 240g) Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick
Pitaleipien valmistusohje:

Liuota kuivahiiva hieman kättä lämpimänpään (n. 42-asteiseen) veteen. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne muutamassa osassa vesi-hiivaseokseen koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon öljy, ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuutin ajan. Jaa taikina kahdeksaan osaan, ja pyöritä niistä pallot jauhotetulla alustalla. Painele taikinapallot käsin n. sentin paksuisiksi pyörylöiksi ja asettele ne levienpaperilla päällystetylle uuninpellille. Anna kohota vielä noin kymmenen minuutin ajan. Paista pitaleipiä 275-asteessa n. seitsemän minuutin ajan. Älä availe uuninluukkua turhaan paiston aikana, sillä pitaleivät saattavat lässähtää.

Lehtikaalislawn valmistusohje:

Huuhtele ja suikaloi lehtikaali. Kuori porkkana ja höylää se ohuiksi siivuiksi. Huuhtele ja siivuta retiisit. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita ainekset keskenään kulhossa itujen kera.

Seuraavaksi valmista kastike salaatille. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka ja kookossiirappi keskenään. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Tarkista maku, ja mausta lehtikaalisalaatti kastikkeella. Anna maustua tovin.

Avokadohummuksen valmistusohje:

Kuori avokadot ja poista niistä kivet. Valuta ja huuhtele kikherneet. Soseuta avokadot, kikherneet ja kuoritut valkosipulinkynnet tasaiseksi massaksi teho- tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Lisää joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, suola sekä mustapippuri ja sekoita kertaalleen huolellisesti.

Kasvispihvien paistaminen:

Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Ota pihvit pakkauksestaan, ja paista niitä noin viiden minuutin ajan molemmin puolin miedolla lämmöllä.

Pitaleivän kokoaminen:

Halkaise leivät terävällä veitsellä. Lado väliin Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick sekä lusikoi reilusti avokadohummusta. Viimeistele herkulliset pitaleivät vielä lehtikaalislawlla. Halutessasi voit kruunata makuelämyksen tujauksella chili-kastiketta.

Description:

Vegaaniset pitaleivät

8 kpl

Pitaleivät
  • 3 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
Lehtikaalislaw & kastike:
  • 100g lehtikaalia
  • 1 porkkana
  • 5 retiisiä
  • 1 hapokas omena
  • kourallinen ituja
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl kookossiirappia
  • suolaa
  • mustapippuria
Avokadohummus
  • 2 isoa avokadoa
  • 240g kikherneitä valutettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 pkt (a 240g) Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick
Pitaleipien valmistusohje:

Liuota kuivahiiva hieman kättä lämpimänpään (n. 42-asteiseen) veteen. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne muutamassa osassa vesi-hiivaseokseen koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon öljy, ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuutin ajan. Jaa taikina kahdeksaan osaan, ja pyöritä niistä pallot jauhotetulla alustalla. Painele taikinapallot käsin n. sentin paksuisiksi pyörylöiksi ja asettele ne levienpaperilla päällystetylle uuninpellille. Anna kohota vielä noin kymmenen minuutin ajan. Paista pitaleipiä 275-asteessa n. seitsemän minuutin ajan. Älä availe uuninluukkua turhaan paiston aikana, sillä pitaleivät saattavat lässähtää.

Lehtikaalislawn valmistusohje:

Huuhtele ja suikaloi lehtikaali. Kuori porkkana ja höylää se ohuiksi siivuiksi. Huuhtele ja siivuta retiisit. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita ainekset keskenään kulhossa itujen kera.

Seuraavaksi valmista kastike salaatille. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka ja kookossiirappi keskenään. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Tarkista maku, ja mausta lehtikaalisalaatti kastikkeella. Anna maustua tovin.

Avokadohummuksen valmistusohje:

Kuori avokadot ja poista niistä kivet. Valuta ja huuhtele kikherneet. Soseuta avokadot, kikherneet ja kuoritut valkosipulinkynnet tasaiseksi massaksi teho- tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Lisää joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, suola sekä mustapippuri ja sekoita kertaalleen huolellisesti.

Kasvispihvien paistaminen:

Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Ota pihvit pakkauksestaan, ja paista niitä noin viiden minuutin ajan molemmin puolin miedolla lämmöllä.

Pitaleivän kokoaminen:

Halkaise leivät terävällä veitsellä. Lado väliin Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick sekä lusikoi reilusti avokadohummusta. Viimeistele herkulliset pitaleivät vielä lehtikaalislawlla. Halutessasi voit kruunata makuelämyksen tujauksella chili-kastiketta.

Äänestys on päättynyt!