KILPAILU ON PÄÄTTYNYT!

Apetit kutsui bloggaajat mukaan Vegeblogihaasteeseen. Syntyi 13 ihanaa
reseptiä uusista Apetit Kasvisjauhispihveistä ja -pyöryköistä. Blogien
lukijat äänestivät parhaimmaksi reseptiksi Ananasraaste-blogin Asian Vegan
Tacos -ohjeen.

Äänestäneiden kesken arvottiin 5 ravintolalahjakorttia, jotka voittivat:
Maiju Laine, Jonna Pajunen, Satu Rahnasto, Maria Ryynänen ja Mari Vuorela.
Onnea kaikille voittajille!

KASVISJAUHIS TOP 13

Previous photoNext photo
251
Feta-tsatsiki vegeburgeri
1082
Contest is finished!
http://vegeblogihaaste.apetit.fi/?contest=photo-detail&photo_id=482
251
1082


Description:

FETA-TSATSIKI VEGEBURGERI


RESEPTI:

Yhteen burgerin valmistukseen tarvitset:

  • 1 Apetit Kasvisjauhis Crispy Chick -pihvi
  • 1 iso täysjyväsämpylä
  • 1/2 avocado
  • fetajuustoapalasta noin reilun 0,5cm:n siivu
  • 2 tomaattisiivua
  • Punasipulirenkaita
  • 4 rkl tsatsikia
  • Oliiviöljyä ja välimerellistä yrttimaustesekoitusta
  • Sitruuna tai sitruunamehua
  • Voi- tai leivinpaperiarkista noin puolikas pala

Jos teet tsatsikin itse, tee se ensin. Voit käyttää myös kaupan valmista tuotetta. Tsatsikia kannattaa tehdä suoraan hieman reilumpi annos. Ohjeesta riittää kahteen burgeriin. (Resepti burgeriohjeen alla.)

Pese ja siivuta tomaatti. Kuori avocado ja poista siitä siemen. Koverra puolikkaan avocadon sisältö leikkuulaudalle ja viipaloi se pitkittäin. Leikkaa sen jälkeen fetajuustopalasta iso siivu terävällä veitsellä. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi.

Aloita burgerin kokoaminen lämmittämällä Apetit Kasvisjauhis-pihvi uunissa tai pannussa ohjeen mukaan. Kun pihvi on lähes valmis, lämmitä sämpylä uunissa tai pannulla. Älä käytä mikroa, jotta sämpylä pysyy rapeana. (Sämpylän lämmitykseen säädä uuni noin 230 C astetta, paistoaika noin 3 - 4 minuuttia, mutta tarkkaile ettei sämpylä pala.)

Leikkaa sämpylä kahtia ja laita se lautaselle niin kokoamista varten. Laita lautaselle alle reilun kokoinen voipaperinpala.

Lisää sämpylän päälle ensin 2 rkl tsatsikia. Sen jälkeen avocadosiivut ja niiden päälle Apetit-kasvisjauhispihvi. Purista Apetit-kasvisjauhispihvin päälle sitruunamehua. Lisää pihvin päälle fetajuustosiivu ja sen päälle punasipulirenkaat. Ripottele päälle yrttiseosta ja viimeistele oliiviöljyllä. Viimeiseksi päälle asetetaan 1-2 tomaattisiivua koon mukaan ja vielä 2 rkl tsatsikia. Paina sämpylän hattu varovasti viimeiseksi täytteiden päälle. Paketoi burger leivinpaperin sisään niin, että se on helpompi tarjota ja syödä. Voit myös tarjota burgerin lautaselta.

Tsatsiki:
  • kreikkalaista tai turkkilaista maustamatonta jogurttia
  • 1 - 2 valkosipulin kynttä
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 tl yrittimausteseosta (esim. kreikkalainen tai Provencen)
  • 2 dl valutettua kurkkuraastetta

Raasta kurkku rouheaksi raasteeksi raastinraudalla. Sekoita suola kurkkuraasteen sekaan. Laita raaste valumaan joko tiheään metallisiivilään tai esimerkiksi kahvinsuodatinpaperin sisään. Anna raasteen valua vähintään puoli tuntia.

Murskaa valkosipuli hienoksi, jatka tarvittaessa veitsellä. Lisää murska ja yrttimausteseos jogurtin sekaan. Laita seos odottamaan jääkaappiin siksi aikaa, että kurkku on valutettu. Sen jälkeen yhdistä jogurttiseos ja kurkku yhteen, ja tsatsiki on valmis nautittavaksi.

Description:

FETA-TSATSIKI VEGEBURGERI


RESEPTI:

Yhteen burgerin valmistukseen tarvitset:

  • 1 Apetit Kasvisjauhis Crispy Chick -pihvi
  • 1 iso täysjyväsämpylä
  • 1/2 avocado
  • fetajuustoapalasta noin reilun 0,5cm:n siivu
  • 2 tomaattisiivua
  • Punasipulirenkaita
  • 4 rkl tsatsikia
  • Oliiviöljyä ja välimerellistä yrttimaustesekoitusta
  • Sitruuna tai sitruunamehua
  • Voi- tai leivinpaperiarkista noin puolikas pala

Jos teet tsatsikin itse, tee se ensin. Voit käyttää myös kaupan valmista tuotetta. Tsatsikia kannattaa tehdä suoraan hieman reilumpi annos. Ohjeesta riittää kahteen burgeriin. (Resepti burgeriohjeen alla.)

Pese ja siivuta tomaatti. Kuori avocado ja poista siitä siemen. Koverra puolikkaan avocadon sisältö leikkuulaudalle ja viipaloi se pitkittäin. Leikkaa sen jälkeen fetajuustopalasta iso siivu terävällä veitsellä. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi.

Aloita burgerin kokoaminen lämmittämällä Apetit Kasvisjauhis-pihvi uunissa tai pannussa ohjeen mukaan. Kun pihvi on lähes valmis, lämmitä sämpylä uunissa tai pannulla. Älä käytä mikroa, jotta sämpylä pysyy rapeana. (Sämpylän lämmitykseen säädä uuni noin 230 C astetta, paistoaika noin 3 - 4 minuuttia, mutta tarkkaile ettei sämpylä pala.)

Leikkaa sämpylä kahtia ja laita se lautaselle niin kokoamista varten. Laita lautaselle alle reilun kokoinen voipaperinpala.

Lisää sämpylän päälle ensin 2 rkl tsatsikia. Sen jälkeen avocadosiivut ja niiden päälle Apetit-kasvisjauhispihvi. Purista Apetit-kasvisjauhispihvin päälle sitruunamehua. Lisää pihvin päälle fetajuustosiivu ja sen päälle punasipulirenkaat. Ripottele päälle yrttiseosta ja viimeistele oliiviöljyllä. Viimeiseksi päälle asetetaan 1-2 tomaattisiivua koon mukaan ja vielä 2 rkl tsatsikia. Paina sämpylän hattu varovasti viimeiseksi täytteiden päälle. Paketoi burger leivinpaperin sisään niin, että se on helpompi tarjota ja syödä. Voit myös tarjota burgerin lautaselta.

Tsatsiki:
  • kreikkalaista tai turkkilaista maustamatonta jogurttia
  • 1 - 2 valkosipulin kynttä
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 tl yrittimausteseosta (esim. kreikkalainen tai Provencen)
  • 2 dl valutettua kurkkuraastetta

Raasta kurkku rouheaksi raasteeksi raastinraudalla. Sekoita suola kurkkuraasteen sekaan. Laita raaste valumaan joko tiheään metallisiivilään tai esimerkiksi kahvinsuodatinpaperin sisään. Anna raasteen valua vähintään puoli tuntia.

Murskaa valkosipuli hienoksi, jatka tarvittaessa veitsellä. Lisää murska ja yrttimausteseos jogurtin sekaan. Laita seos odottamaan jääkaappiin siksi aikaa, että kurkku on valutettu. Sen jälkeen yhdistä jogurttiseos ja kurkku yhteen, ja tsatsiki on valmis nautittavaksi.

Äänestys on päättynyt!